Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Šolski center Kranj, Cesta Staneta Žagarja 33, 4000 Kranj
 

Startup6V začetku oktobra je na naši šoli potekal Start up vikend v okviru projekta Spirit za dijake ekonomske, frizerske in gradbene usmeritve, kjer so dijaki na različnih podjetniških delavnicah spoznali osnove start up podjetništva, možnosti zaposlitve in pridobivanja neformalnih izkušenj v Evropski uniji ter spoznavanje vitkega inoviranja. Dijakom so, poleg profesorjev, predavali tudi gostujoči predavatelji Nives Justin, Sanja Šendula in Tomaž Stritar iz Kovačnice ter Maks Kovač, direktor podjetja Flaška.

Dijaki so bili razdeljeni v heterogene skupine, kjer so se s pomočjo teambuildinga povezali med seboj v skupinah. Nato so spoznavali značilnosti poslovnega modela Canvas, različne načine komuniciranja ter pomen pravilne komunikacije v poslovnem svetu. Pri tem niso dobili le teoretičnega znanja, ampak so dobili tudi praktičen vpogled v podjetniški svet na primeru podjetja Flaška. Na koncu so v skupinah morali pripraviti kratke in jedrnate predstavitve »pitche«, ki so jih podkrepili z lastnimi posnetimi reklamami. Komisija je nato ocenjevala predstavitve in dijakom podala povratno informacijo o njihovih projektih. Dijaki, ki so s svojo inovativnostjo, zanosom in znanjem na delavnicah pokazali največ in na ta način izstopali, so bili za svoj tud nagrajeni z različnimi nagradami.

Dijaki so na delavnicah pridobili kvalitetne izkušnje, veščine in znanja na področju dela in sodelovanja v skupini, karierne usmeritve in odkrivanja lastnih kompetenc ter nastopanja v javnosti, kar jim bo zagotovo koristilo na nadalnji karierni poti.

Vse slike si lahko pogledate tukaj.

Pripravil vodja projetka:
Miha Povšič

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information