ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Strokovna ekskurzija v podjetje Četrta pot d. o. o. (31. 5. 2019 in 3. 6. 2019)

cetrta pot 4-m V petek, 31. 5. 2019, in v ponedeljek, 3. 6. 2019, je bila v sklopu seminarskih vaj pri predmetu Ekonomika podjetja izvedena strokovna ekskurzija v podjetje Četrta pot d. o .o. za redne študente 2. letnika programa informatika.

Podjetje je član združenja Konektor
(http://499.gvs.arnes.si/tsc/zdruzenje-konektor.html),
ki na ŠC Kranj deluje od novembra 2015.

Predstavitev podjetja nam je predstavila vodja marketinga, ga. Katja Kavčič, ki je povedala, da podjetje deluje 29 let in ima 85 redno zaposlenih. V podjetju so zaposleni IT-strokovnjaki, specializirani za kadrovske, registracijske in plačne sisteme in sisteme e-vozovnic javnega potniškega prometa. Prvi so uvedli brezkontaktne kartice za identifikacijo, prvi so uvedli mobilne računalnike na avtobusih, prvi so uvedli brezkontaktne kartice kot plačilno sredstvo (danes standard ISO-14443) in prvi demonstrirali uporabo registracijskih kartic MIFARE PLUS in ULTRALIGHT C.

Vsa strojna oprema in programske rešitve podjetja Četrta pot so plod njihovega lastnega razvoja in izdelave. Poleg izdelave in razvoja v podjetju nudijo tudi izobraževanje in svetovanje, podporo ter garancijo opreme, vse storitve in rešitve so skladne z GDPR. Njihove rešitve uporablja preko 1.200 slovenskih organizacij oz. več kot 120.500 uporabnikov. Imajo 38 % tržni delež v segmentu največjih poslovnih skupin in podjetij v Sloveniji. Pri razvoju sodelujejo z vodilnimi svetovnimi proizvajalci IT tehnologije (NXP, Oracle, IBM, Casio ...).

cetrta pot 1-mcetrta pot 2-mcetrta pot 3-m
cetrta pot 5-mcetrta pot 6-m

Študenti so aktivno sodelovali v predstavitvi, saj so preko spletne aplikacije odgovarjali na vprašanja (poznavanje podjetja pred obiskom, raziskava ali »guglanje« Četrta pot, preden so prišli v podjetje, ali že kje delajo, kaj jih motivira pri iskanju dela oz. pri delu samem).

G. Aleš Vilfan je v nadaljevanju predstavil, kako poteka digitalizacija poslovnih procesov oziroma delo programerja/informatika v oddelku razvoj poslovnih rešitev podjetja Četrta pot d. o. o. Pokazal je nekaj primerov digitalizacije konkretnih poslovnih procesov. Študente je povabil k spremljanju potreb podjetja po novih kadrih.

V zaključnem delu našega obiska je ga. Nataša Centa predstavila, kako poteka usklajevanje  med vsebinskim delom posameznega naročila oz. potrebami strank na eni strani in razvojniki oz. IT-strokovnjaki na drugi strani.

Več informacij o podjetju na: https://www.cetrtapot.si/

Podjetje je naš obisk objavilo na spodaj navedeni povezavi:
https://www.cetrtapot.si/novice/aktivni-na-podrocju-promocije-podjetja-cetrta-pot-med-studenti.html  

Četrti poti d. o. o. in vsem zaposlenim se zahvaljujemo za zanimivo predstavitev in topel sprejem. Želimo jim uspešno delo še naprej.

Organizirala in pripravila: Branka Balantič, univ. dipl. org.

Foto: Branka Balantič

slovensko english      Šola prihodnosti

september 2019
ptsčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

erasmus

20letVSS

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information