ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

PanUP (Promocija, ANimacija in Učna Pomoč)

PanUP

Promocija, Animacija in Učna Pomoč od 2018 do 2022

Te zanima izobraževanje, pa si pri tem naletel na ovire?

S projektom želimo povečati vključenost v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, lažje zaposljivosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Cilj projekta je dvigniti izobrazbeno raven in poklicne kompetence odraslih z izvajanjem promocijskih in animacijskih aktivnosti ter zagotavljanjem učne pomoči.

Šolski center Kranj je v okviru projekta PanUP konec leta 2019 izdal set Iskrivih kart znamenitih Slovenk in Slovencev. V želji po promociji vseživljenjskega učenja smo se odločili, da izpeljemo razpis s katerim smo povabili vse tiste, ki jih zanimajo življenjske zgodbe 17 upodobljenih znamenitih Slovenk in Slovencev.

Sprva smo načrtovali celodnevni dogodek z avtorjem Iskrivih kart in etnologom prof. dr. Janezom Bogatajem, ki bi ga izpeljali na Mestni občini Kranj v sodelovanju s podjetjem Iskraemeco. Zaradi nepredvidljive pandemije smo dogodek izpeljali drugače, preko video konference.

Nagovorili in povabili smo številne posameznike in skupine (posnetek Cirila Horjaka) v kreativne delavnice, ki so potekale 23.4.2020 med 9. in 15. uro.

Spletne povezave:

https://www.sckr.si/ (portal za razpis natečaja)

https://karte.sckr-lab.tk (spletna stran Iskrivih kart, dogodek 23.4.2020)

Znanje je med modrostjo in nevednostjo – Zapeljevanje z znanjem

»Vsi ljudje stremijo k vedenju, in sicer po svoji naravi.« (Aristotel, Metafizika, 984a21)

Ob neštetih opredelitvah človeka in njegovega bivanja je ena najprepričljivejših ta, da je človekovo bistvo v njegovi želji po vedenju, njegovi zvedavosti, saj ga od prvega vdiha do zadnjega izdiha zanimajo stvari okrog njega. Tako naj bi bilo.

Čas, v katerem smo se znašli, je čas, ki  ga v svojem podivjanem hitenju  bolj kot kdaj koli do sedaj polnijo sprenevedanja,  polresnice in vulgarizmi. Vse to izvira iz nevednosti,  bi rekli stari Grki,  in ko vsakodnevno ugotavljamo, da se mnogi trudijo pregnati  še tisti um iz  družbe, kar ga je ostalo, da bi se lahko polastili tistega, česar še nimajo,  nas čas, v katerem živimo, sili in opozarja, da se moramo  ponovno (vedno znova in znova) ustaviti in pomisliti o poti, ki je pred nami. Se poglobiti vase in pogledati v svet.  Pogledati nazaj, da bomo videli naprej. Biti sam in se srečavati z drugimi. In to početi neprestano.

 

 

pdfLetak_PanUp_koncni.pdf

marec 2023
ptsčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

iskre m

 

eduroam

center za svetovanje in vrednostenje znanja

PanUP

Promocija, animacija in učna pomoč 2018-2022

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija ESI Evropskega socialnega sklada.

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information