ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

"Nadgradimo znanje z izkušnjami" - mobilnosti dijakov in učiteljev

sofinanciranje ERASMUS+

V dveletnem projektu "Nadgradimo znanje z izkušnjami" se bo mobilnosti udeležilo skupno 86 dijakov in 12 učiteljev. Mobilnost dijakov omogoča praktično usposabljanje v tujini (na izobraževalni ustanovi ali podjetju) v obdobju od dveh do štirih tednov. Namen mobilnosti je izboljšati znanje na strokovnem področju, boljša jezikovna usposobljenost, občutek razumevanja evropskega vidika, pridobivanje ostalih ključnih kompetenc. Prav tako je predvidena mobilnost zaposlenih, v okviru katere se izvede poučevanje in/ali usposabljanje na sorodni organizaciji PIU v tujini ali usposabljanje zaposlenih (v obliki delovne prakse ali izobraževalnega obiska na delovnem mestu/obdobij opazovanja, "job shadowing", v tujini v podjetju ali na kateri koli drugi PIU organizaciji). Mobilnosti učiteljev bodo potekale istočasno z mobilnostjo dijakov.

Predvideno je tudi 12 spremljevalnih učiteljev. Naloga spremljevalnih učiteljev je varno spremljanje dijakov na poti do organizacije gostiteljice, pomoč pri namestitvi in ogled delovnega mesta dijaka. Poleg tega si učitelji ogledajo organizacijo gostiteljico, spoznajo šolski sistem, si ogledajo primere dobrih praks, stkejo nove stike.

Opravljanje PUDa v tujini

sofinanciranje ERASMUS+

Dijaki, ki so se uspešno prijavili na razpisu projekta "Nadgradimo znanje z izkušnjami" preko katerega bodo opravljali prakso v tujini so v mesecu oktobru odšli na Dansko, v Estonijo in v Italijo.

Dijaki Srednje tehniške šole, Šolskega centra Kranj so se odpravili na opravljanje prakse v Italiji. V Modeno sta jih odpeljala učitelja Matic Ržek in Lovro Mohorič, kjer jih je lepo sprejela koordinatorica Cecilia. njihove dogodivščine in potek prakse lahko spremljate na njihovem blogu: https://modena.splet.arnes.si/

Dijaki in učitelja v Modeni skupaj s koordinatorico Cecilio.

Več...

Dijaki SESGŠ na PUDu

sofinanciranje ERASMUS+

V mesecu oktobru in novembru so se na opravljanje prakse v tujini odpravili tudi dijaki SESGŠ, ki pa so potovali v Plymouth, Anglijo in Valletto na Malti.

Njihova praksa je trajala kar mesec dni, kjer so opravljali delo v različnih podjetjih v svoji stroki.

Njihove izkušnje in progode lahko preberete na blogu:

https://sesgsanglija2018.wordpress.com/ za ANGLIJO in

https://maltablog18.wordpress.com/ za MALTO

Dijaki STŠ in SG na spomladanski mobilnosti

sofinanciranje ERASMUS+

Dijaki 2., 3. in 4. letnika STŠ in SG so se odpravili še na spomladanske mobilnosti, ki so potekale v Belgiji in v Italiji. 

V Belgijo sta dijake spremljali učiteljici Maja Arh in Alenka Potočnik Zadrgal. Dijaki 4. letnika so bili v Belgiji nastanjeni pri družinah, ki so jih toplo sprejele. 

skupinska1

Več...

SESGŠ na Slovaškem

sofinanciranje ERASMUS+

Dijakinje 3. letnika smeri frizer so se v okviru mobilnosti odpravile na Slovaško. Učiteljici Metka Hegler in Andrejka Grahek sta jih spremljali na njihovi poti. 4 dekleta bodo 4 tedne spoznavale slovaško kulturo, njihov jezik, si izmenjale izkušnje s slovaškimi dijakinjami in spoznavale državo. Kaj vse so se naučile lahko spremljate na njihovem blogu: 

https://slovaki2019.home.blog/ 

skupinska Slovaška

Dijaki z Belgije in Estonije na obisku

V soboto, 9. 3. 2019 smo na obisk z Belgije dobili dijake srednje šole GTI Mortsel. Pri nas bodo, tako kot naši dijaki, bivali pri družinah. 5 dijakov, med njimi tudi dekle, so se hitro ujeli. Prvi vikend so za njih poskrbeli pri gostujočih družinah, v soboto 16. 3. in nedeljo 17. 3. 2019 pa smo jih skupaj z estonskima dijakoma, ki sta v Slovenijo prispela 11. 3. 2019, odšli na izlet. V soboto smo si ogledali Predjamski grad, Postojnsko jamo, Piran in Portorož, v nedeljo pa nas je pot zanesla na Gorenjsko regijo, kjer smo si ogledali Slap savico, se sprehodili ob Bohinjskem jezeru, Blejski grad, naredili sprehod ob Blejskem jezeru, nato pa smo se odpeljali še na ogled Elanovega muzeja, kjer so dijaki uživali predvsem v simulatorju smučanja.

skupinska Predjamaskupinska jezero

 sofinanciranje ERASMUS+

Dijaki SESGŠ na Slovaškem in na Malti

Erasmus

Drugo nedeljo v marcu so se na pot proti slovaškem mestu Novi Zamky podale dijakinje SESGŠ smer Frizer, ki bodo dobre tri tedne urile svoje sposobnosti na tamkajšnji šoli Stredná odborná škola dopravy a služieb.

Dekleta bodo na Slovaškem do prvega tedna v aprilu, njihovo izkušnjo pa lahko spremljate na blogu: https://slovaki2019.home.blog/

skupinska Slovaška

Več...

Jesenski utrinki Erasmus+ projekta Nadgradimo znanje z izkušnjami 2

Erasmus EU emblem slogan SLO

Kljub delu na daljavo, ki smo ga imeli v lanskem šolskem letu, nam je uspelo uspešno izpeljati razpis za mobilnosti v letošnjem šolskem letu 2021/22.

Prvi so se na mobilnost odpravili dijaki STŠ. Tina, Benjamin, Gal, Matic in Medej so oktober preživeli v Estonskem mestu Narva, kjer so v okviru projekta Nadgradimo znanje z izkušnjami 2 opravljali prakso na delovnem mestu. Da so našli pravo delovno mesto je poskbel koordinator srednje tehnične šole Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Karen Sukiasyan. 

O prigodah dijakov, si lahko preberete na njihovem blogu: 

https://blogestonija2021.splet.arnes.si/

DF2140A3 684D 4F76 87D6 03434667E4D6

Dijaki SESGŠ so obiskali Portugalsko kar v dveh skupinah. 

Prva skupina dijakov Eva R., Marko, Sara, Zorica, Mia, Eva P. in Klara so praktično usposabljanje na delovnem mestu ekonomista opravljali v mestu Barcelos na Portugalskem. Prvi teden sta z dijaki preživeli tudi profesorici Metka Hegler in Jana Jemec, ki sta poskrbeli, da mobilnost poteka po načrtu.

Dijaki so ustvarili blog, ki si ga lahko ogledate na povezavi:

https://portugal.splet.arnes.si/

Portugalska 1

Druga skupina SESGŠ je na Portugalsko letela ob koncu jesenskih počitnic. Dijaki Nik, Domen, Laura in Tia so prvih štirinajst dni v novembru tako preživeli v mestu Barcelos, kjer so opravljali prakso na delovnem mestu. Dijake sta pospremili profesorici Petra Ogrizek in Darja Fuchs, ter poskrbeli za dijake v prvem tednu.

Povezava do bloga:

https://portugal2.splet.arnes.si/

Portugalska 2

Zadnja jesenska skupina se je odpravila v mesto bogov, mitoloških živali in legend. Dijaki Tilen, Žan, Žiga, Yovan, Joshua, Gašper, Patrick in Bor so opravljali obvezno praktično izobraževanje na delovnem mestu v Atenah, Grčiji. Dijake sta spremila ravnatelj Aljaž Rogelj in podravnatelj Gašper Strniša. Na sliki z dijaki profesorici Nina Zupan in Alenka Potočnik Zadrgal, ki sta dijake obiskali med vikendom.

Dijaki so pisali zanimiv blog, ki ga lahko berete tukaj:

https://erazmus21grcija.splet.arnes.si/

ATENE 1

 

Poziv za sodelovanje na Erasmus+ mobilnosti 2022-23

Erasmus EU emblem slogan SLO

V okviru Erasmus+ KA1 projekta Nadgradimo znanje z izkušnjami 3 bomo v šolskem letu 2022/23 organizirali mednarodne mobilnosti dijakov v tujini v obliki praktičnega usposabljanja z delom. Strokovni delavci bodo lahko sodelovali kot spremljevalci dijakom, ki se v tujino odpravljajo na mobilnost ali v obliki senčenja (job shadowing).

Vabimo dijake in učitelje, da se javijo na razpisu 2022/23 za sodelovanje v projektu Nadgradimo znanje z izkušnjami 3.

 

ZA DIJAKE:

Besedilo razpisa za SESGŠ: RAZPIS_za_dijake_SESGŠ_2022-23.pdf

Besedilo razpisa za STŠ: RAZPIS_za_dijake_STŠ_2022-23.pdf

Rok za oddajo prijavnice za dijake je 16. 5. 2022.

 

ZA STROKOVNE DELAVCE:

Besedilo razpisa za SESGŠ: RAZPIS_za_učitelje_SESGŠ_2022-23.pdf

Besedilo razpisa za STŠ: RAZPIS_za_učitelje_STŠ_2022-23.pdf 

Rok za oddajo prijavnice za učitelje je 29. 5. 2022

 

Rezultati razpisa bodo objavljeni 6. 6. 2022.

september 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

um logo

logo ESRRa