ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

"Nadgradimo znanje z izkušnjami" - mobilnosti dijakov in učiteljev

sofinanciranje ERASMUS+

V dveletnem projektu "Nadgradimo znanje z izkušnjami" se bo mobilnosti udeležilo skupno 86 dijakov in 12 učiteljev. Mobilnost dijakov omogoča praktično usposabljanje v tujini (na izobraževalni ustanovi ali podjetju) v obdobju od dveh do štirih tednov. Namen mobilnosti je izboljšati znanje na strokovnem področju, boljša jezikovna usposobljenost, občutek razumevanja evropskega vidika, pridobivanje ostalih ključnih kompetenc. Prav tako je predvidena mobilnost zaposlenih, v okviru katere se izvede poučevanje in/ali usposabljanje na sorodni organizaciji PIU v tujini ali usposabljanje zaposlenih (v obliki delovne prakse ali izobraževalnega obiska na delovnem mestu/obdobij opazovanja, "job shadowing", v tujini v podjetju ali na kateri koli drugi PIU organizaciji). Mobilnosti učiteljev bodo potekale istočasno z mobilnostjo dijakov.

Predvideno je tudi 12 spremljevalnih učiteljev. Naloga spremljevalnih učiteljev je varno spremljanje dijakov na poti do organizacije gostiteljice, pomoč pri namestitvi in ogled delovnega mesta dijaka. Poleg tega si učitelji ogledajo organizacijo gostiteljico, spoznajo šolski sistem, si ogledajo primere dobrih praks, stkejo nove stike.

Opravljanje PUDa v tujini

sofinanciranje ERASMUS+

Dijaki, ki so se uspešno prijavili na razpisu projekta "Nadgradimo znanje z izkušnjami" preko katerega bodo opravljali prakso v tujini so v mesecu oktobru odšli na Dansko, v Estonijo in v Italijo.

Dijaki Srednje tehniške šole, Šolskega centra Kranj so se odpravili na opravljanje prakse v Italiji. V Modeno sta jih odpeljala učitelja Matic Ržek in Lovro Mohorič, kjer jih je lepo sprejela koordinatorica Cecilia. njihove dogodivščine in potek prakse lahko spremljate na njihovem blogu: https://modena.splet.arnes.si/

Dijaki in učitelja v Modeni skupaj s koordinatorico Cecilio.

Več...

Dijaki SESGŠ na PUDu

sofinanciranje ERASMUS+

V mesecu oktobru in novembru so se na opravljanje prakse v tujini odpravili tudi dijaki SESGŠ, ki pa so potovali v Plymouth, Anglijo in Valletto na Malti.

Njihova praksa je trajala kar mesec dni, kjer so opravljali delo v različnih podjetjih v svoji stroki.

Njihove izkušnje in progode lahko preberete na blogu:

https://sesgsanglija2018.wordpress.com/ za ANGLIJO in

https://maltablog18.wordpress.com/ za MALTO

Dijaki STŠ in SG na spomladanski mobilnosti

sofinanciranje ERASMUS+

Dijaki 2., 3. in 4. letnika STŠ in SG so se odpravili še na spomladanske mobilnosti, ki so potekale v Belgiji in v Italiji. 

V Belgijo sta dijake spremljali učiteljici Maja Arh in Alenka Potočnik Zadrgal. Dijaki 4. letnika so bili v Belgiji nastanjeni pri družinah, ki so jih toplo sprejele. 

skupinska1

Več...

SESGŠ na Slovaškem

sofinanciranje ERASMUS+

Dijakinje 3. letnika smeri frizer so se v okviru mobilnosti odpravile na Slovaško. Učiteljici Metka Hegler in Andrejka Grahek sta jih spremljali na njihovi poti. 4 dekleta bodo 4 tedne spoznavale slovaško kulturo, njihov jezik, si izmenjale izkušnje s slovaškimi dijakinjami in spoznavale državo. Kaj vse so se naučile lahko spremljate na njihovem blogu: 

https://slovaki2019.home.blog/ 

skupinska Slovaška

Dijaki z Belgije in Estonije na obisku

V soboto, 9. 3. 2019 smo na obisk z Belgije dobili dijake srednje šole GTI Mortsel. Pri nas bodo, tako kot naši dijaki, bivali pri družinah. 5 dijakov, med njimi tudi dekle, so se hitro ujeli. Prvi vikend so za njih poskrbeli pri gostujočih družinah, v soboto 16. 3. in nedeljo 17. 3. 2019 pa smo jih skupaj z estonskima dijakoma, ki sta v Slovenijo prispela 11. 3. 2019, odšli na izlet. V soboto smo si ogledali Predjamski grad, Postojnsko jamo, Piran in Portorož, v nedeljo pa nas je pot zanesla na Gorenjsko regijo, kjer smo si ogledali Slap savico, se sprehodili ob Bohinjskem jezeru, Blejski grad, naredili sprehod ob Blejskem jezeru, nato pa smo se odpeljali še na ogled Elanovega muzeja, kjer so dijaki uživali predvsem v simulatorju smučanja.

skupinska Predjamaskupinska jezero

 sofinanciranje ERASMUS+

Dijaki SESGŠ na Slovaškem in na Malti

Erasmus

Drugo nedeljo v marcu so se na pot proti slovaškem mestu Novi Zamky podale dijakinje SESGŠ smer Frizer, ki bodo dobre tri tedne urile svoje sposobnosti na tamkajšnji šoli Stredná odborná škola dopravy a služieb.

Dekleta bodo na Slovaškem do prvega tedna v aprilu, njihovo izkušnjo pa lahko spremljate na blogu: https://slovaki2019.home.blog/

skupinska Slovaška

Več...

oktober 2021
ptsčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031