ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Skills Blueprint for the Construction Industry (All.Con)

sofinanciranje ERASMUS+Logo Blueprint

 

 

 

 

V zadnjem času se pospešeno pripravljajo novi okviri spretnosti in znanj za različne industrijske sektorje. „Okvir za sektorsko sodelovanje na področju znanj in spretnosti“ (Blueprint for Sectoral Cooperation on Skills, v nadaljevanju Blueprint) izboljšuje podatkovne zbirke o spretnostih in obravnava pomanjkanje strokovnega znanja. V okviru projekta Skills Blueprint for the Construction Industry (All.Con) bo razvit Blueprint za gradbeno industrijo. V projektu sodelujejo 3 krovne sektorske organizacije EU skupaj z 9 nacionalnimi predstavniki sektorja in 12 izvajalci poklicnega in izobraževalnega izobraževanja (24 partnerjev) iz 12 držav EU.

Blueprint bo narejen s pomočjo strategije sektorskih spretnosti (Sectoral Skills Strategy). V okviru strategije bodo združene izkušnje iz drugih pobud (tj. Build Up Skills). Predstavljene bodo s celostnim pristopom, opredeljeni bodo politični, gospodarski, družbeni, tehnološki, pravni in okoljski dejavniki, ki bi lahko vplivali na sektorske spretnosti in ponudbo za usposabljanje. Med projektom bodo razviti naslednji dejavnosti v skladu s predvidenimi aktivnostmi, rezultati, učinki in časovnico:

  • Zbiranje primerov dobrih prakse na nacionalni in regionalni ravni za ponazoritev in spodbujanje drugih pobud, za zmanjševanje razkoraka med pridobljenimi kompetencami v času izobraževanja in potrebnimi kompetencami v gospodarstvu (competence gap).
  • Priprava in izdelava MOOC za ozaveščanje gradbenih delavcev da so digitalizacija, energetska učinkovitost in krožno gospodarstvo gonilna sila za razvoj novih znanj in kompetenc na področju gradbeništva
  • Ustvariti orodje WatchTower za pridobivanje dragocenih informacij o specialnih potrebah po spretnostih vsaj na regionalni / nacionalni ravni.
  • graditi na metodologiji revizije gradbenih strokovnih profilov in kvalifikacij.
  • Izvesti kampanjo ozaveščanja za promocijo gradbeništva med mladimi in ženskami, prepoznavanje in spodbujanje rešitev za olajšanje mobilnosti gradbenih delavcev v Evropi.
  • Ustvariti novo virtualno orodje (SSA Portal), kjer bodo na voljo vsi projektni rezultati in bo omogočeno tudi sodelovalno delo.

 

Več...

ŠC KRANJ NA 2. GRADBENO-PROSTORSKI-OKOLJSKI KONFERENCI V LJUBLJANI, 3. in 4. september 2020

Na 2. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci bo o izzivih pri usposabljanju kvalificiranih poklicev govorila gospa Nada Šmid, ravnateljica Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Šolskega centa Kranj, Šolskega centra Kranj.

Med odmori vas vabimo, da nas obiščete ob informativnih panojih, kjer bomo predstavljali Mednarodno iniciativo za gradbeništvo »Načrt za gradbeništvo«.

Intenzivna gradbena aktivnost ter vrsta sprememb v gradbeno-prostorski in okoljski zakonodaji v zadnjih dveh letih sta prinesli popolnoma nove izzive, na katere bomo poskusili odgovoriti na 2.Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci z nazivom: Gradbeništvo kot strateška dejavnost za državo in Gradbenik kot poklic prihodnosti.

2. Gradbeno-prostorsko-okoljska konferenca bo v Ljubljani, 3. in 4. septembra 2020.

Več o dogodku: http://gradbeno-prostorsko-okoljska-konferenca.si/

Povezava do projekta Blueprint: http://constructionblueprint.eu/sl/domaca-stran/

Prosimo udeležence in zainteresirano javnost, ki spremlja aktivnosti ŠC Kranj, da odgovorite na 5 kratkih tematskih vprašalnikov>>

2. gradbeno prostorka okoljska konferenca

 

   Logo Blueprint

  Erasmus sofinanciranje 

oktober 2021
ptsčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031