ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Development of sustainable urban centres with active involvment of VET (VET in Urban Centres), ERASMUS+ KA2

sofinanciranje ERASMUS+

Naslov projekta bi se v prevodu glasil "Trajnostni razvoj mestnega okolja z aktivnim vključevanjem poklicnega izobraževanja in usposabljanja (VET v urbanih središčih)."

V okviru projekta bomo partnerji projekta iskali in razvijali nove modele upravljanja, ki bi omogočali aktivno sodelovanje poklicnih in strokovnih šol z lokalnimi podjetji v procesih urbanističnega načrtovanja, ustvarili nove programe poklicnega izobraževanja in usposabljanja, povezane z izzivi in potrebami mestnih središč, ter izboljšali sodelovanje med ponudniki poklicnega izobraževanja in usposabljanja, občinami in trgom dela.

Projekt vodi in koordinira Hordaland Fylkeskommune, cilj pa je razviti nov lokalni model razvoja mestnih središč, v katerega bodo poklicne in strokovne šole aktivno vključene. Partnerji v projektu so poleg Šolskega centra Kranj še Hordaland Fylkeskommune, Agencia Umbria Ricerche, Barcelona Activa, EARLALL, Fjell Kommune, Istituto Professionale per l'Industria e l'Artigianato "E. Orfini ", Knarvik Vidaregåande Skule, Sotra Vidaregåande Skule in RRA-BSC Kranj.

Uvodno srečanje projekta VET in Urban Centres, 1 in 2. februar 2018, ERASMUS+ KA2

sofinanciranje ERASMUS+

Uvodno srečanje je bilo organizirano v mestu Bergen (Hordaland, Norveška) 1. in 2. februarja 2018. S partnerji projekta smo vzpostavili tesnejše stike, določili natančnejše smernice pri razvoju projekta in razvili glavne usmeritve, v okviru katerih bomo delali, da bi dosegli svoje cilje. Med dogodkom smo imeli partnerji možnost obiskati tudi prostore dveh izobraževalnih središč v Sotri (občina Fjell) ter Knarvik (Lindås) in tovarno Framo v Flatøyju (Meland), v kateri so vajenci iz programov poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter TAF (gre za poseben certifikat, ki ga pridobijo najboljši dijaki za posebna znanja).

Ogledi in predstavitve so udeležencem uvodnega srečanja omogočila poglobljeno razumevanje primerov dobre prakse in potreb regije Hordaland. Srečanje je potekalo v zelo konstruktivnem ozračju, za kar gre zahvala našim norveškim kolegom g. Peru Nordmarku, ge. Marit Kristine Einen, ge. Sissel Øverdal ter ge. Hillevi Eliazabeth Runshaug. Srečanja sta se iz Slovenije udeležili ga. Helena Cvekel iz BSC – Regionalna razvojna agencija Gorenjske, in ga. Lidija Grmek Zupanc z Višje strokovne šole ŠC Kranj.

Naslednje srečanje projekta bo potekalo maja 2018 v Sloveniji, oktobra v Španiji, naslednje leto v Italiji, zaključno srečanje pa bo v Belgiji.

Mag. Lidija Grmek Zupanc, ravnateljica VSŠ ŠC Kranj

Mednarodno srečanje v Sloveniji, 22. do 24. maj 2018 (VET in Urban Centres), ERASMUS+ KA2

sofinanciranje ERASMUS+

Partnerji v projektu smo se 22. do 14. maja 2018 srečali v Sloveniji kjer smo pregledali napredek na projektu in si ogledali primere dobre prakse na področju povezovanja poklicnega in strokovnega izobraževanja z organizacijami odgovornimi za načrtovanje urbanega okolja in privatnega sektorja na področju Gorenjske regije.

Partnerji v projektu smo pričeli z iskanjem primerov dobrih praks v domačih regijah. Partnerja v projektu Agenzia Umbria Ricerche in Barcelona Activa bosta koordinirala delo na projektu, katerega cilj je oblikovati model sodelovanja med poklicnim in strokovnim izobraževanjem ter lokalnim okoljem (občine, gospodarstvo, nevladne organizacije,…).

Več...

Mednarodno srečanje v Barceloni, 24. do 26. 10. 2017 (VET in Urban Centres), ERASMUS+ KA2

sofinanciranje ERASMUS+

V skladu z načrtom je potekal mednarodni sestanek vseh vključenih članov projekta v Barceloni od 24. 10. do 26. 10. 2018. Sestanka sva se iz Slovenije udeležili ga. Helena Cvekel (BSC ¬– regionalna razvojna agencija Gorenjske) in ga. Lidija Grmek Zupanc iz Šolskega centra Kranj, VSŠ.

Ključna vprašanja, katera smo obravnavali na sestanku: pomen lokalnih razvojnih agencij v okviru socialne in ekonomske razvojne strategije, vloga poklicnega in strokovnega izobraževanja v lokalnem razvoju, vloga usposabljanja in zaposlovanja v lokalnem razvoju. 

Več...

VET in Urban Centres (Foligno, Italija, 8. 4. do 10. 4. 2019)

vet-in-urban-centres-1m Naslov projekta bi se v prevodu glasil "Trajnostni razvoj mestnega okolja z aktivnim vključevanjem poklicnega izobraževanja in usposabljanja (VET v urbanih središčih)."

Tokratno srečanje partnerjev je potekalo v času od 8. 4. do 10. 4. 2019 v italijanskem mestu Foligno, pokrajina Umbrija.

Več...

februar 2020
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829