ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

ZAKLJUČNO SREČANJE PARTNERJEV V PROJEKTU (11. in 12. 2. 2020, Bruselj)

               LOGO VET color                                                                                                                

 

 

Na zaključnem srečanju v Bruslju smo partnerji projekta pregledali vse opravljeno delo, predstavili kakšen vpliv je imel projekt na regije vključene v projekt in se dogovorili o aktivnostih potrebnih za uspešen zaključek projekta.

Per Nordmark vodja projekta12. 2. smo imeli priložnost predstaviti projekt na javnem dogodku. Merete Mikkelsen (direktor urada regije Zahodna Norveška) je pozdravila vse povabljene udeležence in govornike ter opozorila na pomembnost prepoznavnosti dejavnosti na lokalni ravni. Pozdravnemu govoru je sledila predstavitev projekta s strani vodje projekta g. Pera Nordmarka, ki prihaja iz okrožja Vestland na Norveškem.  

 

 

VET in Urban CentresNato so predstavniki vseh sodelujočih regij v projektu predstavili vpliv, ki ga je imel projekt "VET in Urban Centres" na njihove lokalne skupnosti: gospa Cinta Arasa in gospa Sara Casas (Barcelona Activa), Nataša Kristan Primšar (Šolski center Kranj ), Gospa Mariarita Trampetti (šola E. Orfini VET v Folignu, Umbrija) in Vivian Kårbø (Nordhordland Næringslag).

 

 

Sledile so predstavitve strokovnjakov iz evropskih institucij (Evropska komisija in Evropski ekonomsko-socialni odbor) ter raziskovalnih teles (Université Gustave Eiffel in Diku).

Joao Santos EC DG EMPLG. João Santos (senior expert, Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje) je predstavil pobudo Centrov poklicne odličnosti in njeno povezavo z ekosistemi za pridobivanje spretnosti/kompetenc. Nato je gospod Norbert Schöbel (vodja skupine za aktivne politike: pobude za poklicno izobraževanje in usposabljanje in izobraževanje odraslih, Evropska komisija, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje) poudaril vlogo Evropske zveze za vajeništvo (EAfA). Gospa Tatjana Babrauskienė (Delavska skupina, Evropski ekonomsko-socialni odbor) je predstavila mnenje o trajnostnem financiranje vseživljenjskega učenja in razvoja veščin ob pomanjkanju kvalificirane delovne sile. G. Antoine Frémont (namestnik podpredsednika za raziskave, Université Gustave Eiffel) je s strani univerz predstavil Evropski urbani inštitut, novo institucijo, ki si prizadeva za povezovanje mestnih središč z obrobnimi regijami. Nazadnje je gospa Ragnhild Solvi Berg (starejši svetovalec pri Dikuju - Norveška agencija za mednarodno sodelovanje in izboljšanje kakovosti v visokem šolstvu) poudarila vlogo mednarodnega sodelovanja pri lokalnem razvoju.

sofinanciranje ERASMUS+

junij 2020
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930