ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

DIJAKI ŠC KRANJ NA DANSKEM

img 20131126 093541V okviru projekta “New Skills for New Jobs” so dijaki ŠC Kranj v obdobju med 11. in 29. novembrom  opravljali praktično usposabljanje v mestu Sønderborg.

Dijaki: Gašper Zevnik, Bor Vreček, Jaka Kordež in Rok Hudobivnik so svoje znanje nadgrajevali na področju računalništva in mehatronike. Pri tem so jih usmerjali in vzpodbujali njihovi mentorji.

Več o njihovem bivanju si lahko preberete na povezavi: blog: Danska

DIJAKI ŠC KRANJ V ITALIJI

MODENA 2014 S

Dijaki SŠER Žiga Kejžar, Urban Babnik in Jure Vreček so se udeležili mednarodne mobilnosti v Modeni. Praktično usposabljanje z delom so opravljali v IKT podjetju TEL&CO in v avtomehanični delavnici Toniauto.


Spremljevalci so bili Uroš Sterle, Žiga Lausegger, Nataša Kristan Primšar in Iva Šober. Uroš in Žiga sta predstavila Šolski center Kranj, pripravila učno uro za dijake v šoli »Fermo Corni« in se posvetovala z učitelji o bodočih možnostih sodelovanja. Nataša in Iva sta predstavili delovanje MIC-a in se srečali s koordinatorjem Enricom Artiolijem in predstavnikom Energetske razvojne agencije (AESS - Agenzia per l'Energia e lo Sviluppo Sostenibile di Modena) Gianlucom Avellijem. Dogovorili smo se o nadaljevanju sodelovanja pri mobilnosti dijakov in učiteljev ter o možnostih sodelovanja na strokovnem področju.

Sodelovanje s šolo »Fermo Corni« iz Modene smo vzpostavili v okviru projekta LoCaRe (INTERREG IVC).

Več si lahko preberete v blogu, ki so ga pisali dijaki v času mobilnosti.

DIJAKI ŠC KRANJ V BELGIJI

Od 23. februarja do 7. marca sta se dijaka STŠ, Dejan Marič in Aleš Zupanc udeležela mobilnosti v Belgiji. V času mobilnosti je njun mentor, Philippe Gruwier, za njiju pripravil program na osnovi njunega strokovnega znanja. Obiskovala sta tehniško šolo GTI Mortsel v mestu Anrwerpen. Spoznala sta šolo, njihov šolski sistem, sodelovala sta pri pouku in bila vključena v praktično delo na projektih.

HTEC Bilzen

GTI Mortsel

Haas center v Bruslju

V prvih dneh mobilnosti Predstavitev projekta dijakov GTI Mortselsta ju spremljala Aljaž Rogelj in Nataša Kristan Primšar. Ogledala sta si šolo GTI Mortsel, imela razgovor z ravnateljem g. Ronnyem Verhoevenom o možnostih nadaljnjega sodelovanja in spoznala CNC oddelek na šoli. Namen njunega obiska je bilo tudi srečanje s predstavniki podjetja Haas. Predstavili so jima delovanje enega od HTEC centrov v Bilznu. Pridobila sta veliko novih informacij in imela priložnost vzpostaviti stik z novim partnerjem na področju CNC tehnologij.

Vtise dijakov si lahko ogledate tukaj.

september 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

um logo

logo ESRRa