ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

LdV – MICROEDUCATION - 5. mednarodno srečanje, TŠC Kranj, 16. - 22.9.2012

kranj01mProjekt LdV – MICROEDUCATION

PETO MEDNARODNO SREČANJE V OKVIRU PROJEKTA MICROEDUCATION

KRANJ – SLOVENIJA, OD 16. DO 22. SEPTEMBRA 2012

 

Na TŠC Kranj smo izvedli peto srečanje partnerjev projekta LdV MIKROEDUCATION. Gostili smo 16 udeležencev iz Avstrije, Italije, Španije, Turčije in Romunije.

V ponedeljek sta goste najprej pozdravila direktor TŠC Kranj, Jože Drenovec in ravnateljica SiPŠ, Saša Kocijančič. Dijaki SiPŠ so pripravili kratek kulturni program ter na zanimiv in izviren način ‒ s kvizom predstavili Slovenijo in TŠC Kranj.

Uvodni del je zaključila vodja projekta, Nataša Kristan Primšar, ki je predstavila celoten program srečanja. Skupaj smo si ogledali učilnice ter laboratorije naše šole, potem pa so se začele izvajati predvidene projektne aktivnosti. 

Ravnateljica SiPŠ, Saša Kocijančič, je vodila ogled našega šolskega centra. Ogledali smo si delavnice in laboratorije za področje elektrotehnike, elektroenergetike in mehatronike. Prav tako smo si ogledali tudi sodobno opremljene računalniške učilnice, učilnice za poučevanje splošnih predmetov, zbornico, večnamenski prostor, knjižnico, telovadnico, plezalno steno in Medpodjetniški izobraževalni center.

kranj02m  kranj03m

Strokovno delo koordinatorjev projekta je potekalo že prvi dan mednarodnega srečanja. Nataša Kristan Primšar je med drugim natančneje predstavila program in potek aktivnosti na srečanju ter organizacijske podrobnosti. Vodja projekta Ertugrul Senol je vsem sodelujočim razdelil PCB ploščice, s katerimi bomo lahko nadaljevali razvoj gradiv za poučevanje na področju mikrokontrolerjev.

 

kranj04m  kranj05m

 

Danica Volčanšek Černe je za sodelujoče dijake pripravila nekaj iger, ki spodbujajo učinkovito timsko delo. Gostujoči in naši dijaki so se s tem še bolje spoznali, kar je pripomoglo k zelo dobremu vzdušju, saj so trije dijaki in ena dijakinja naše šole gostili svoje sovrstnike v svojih domovih.

 

kranj06m  kranj07m

 

Torek smo izkoristili za spoznavanje lepot Gorenjske. Veslali smo na Blejski otok, potem pa smo se z gondolo popeljali na Vogel in uživali v krasnem razgledu na Bohinjsko jezero in Triglav.

 

kranj08m

 

V sredo so dijaki sodelovali na strokovni delavnici, ki jo je vodil Jožef Polak. Večer smo izkoristili za prijetno druženje ob bowlingu.

 

kranj09m

 

Delavnico o programiranju mikrokontrolerjev sta v četrtek dopoldan vodila Jožef Polak in Miran Kozmus, po kosilu smo si ogledali še Ljubljano. Zaključno večerjo pa smo pripravili v atriju šole. Za glasbo je poskrbel dijak Vid Kokalj. Vsem udeležencem srečanja smo podelili potrdila.

 

kranj10m  kranj11m

 

V petek so si mentorji in dijaki ogledali še podjetji LPKF Laser & Electronics Naklo in Iskratel.

 

kranj12m  kranj13m

 

V šoli smo se po kosilu poslovili in z veseljem pričakujemo še dve izmenjavi. Prva bo že v oktobru v Bolgariji, spomladi 2013 pa v Avstriji.

 

Udeleženci:

Nastja Medja ‒ dijakinja SiPŠ

Aleš Cankar – dijak SiPŠ

Uroš Jagodic ‒ dijak SiPŠ

Nejc Kebe ‒ dijak SiPŠ

Nejc Pišlar ‒ dijak SiPŠ

Jožef Polak – strokovni sodelavec pri projektu

Miran Kozmus – strokovni sodelavec pri projektu

Danica Volčanšek Černe – strokovna sodelavka pri projektu

Nataša Kristan Primšar – vodja projekta

 

Pripravili:

Danica Volčanšek Černe in

Nataša Kristan Primšar

 

Fotogalerija dogodkov

 

 

 

maj 2022
ptsčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031