ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Prispevki v kategoriji Obvestila

NASTOP NA SEJMU ALPE – ADRIA 2019, FESTIVAL VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA

Alpe adria30. januarja 2019 se je na Gospodarskem razstavišču odvijal 16. festival Več znanja za več turizma v sklopu sejma Alpe-Adria. Na sejemskem prostoru je razstavljalo okoli 50 srednjih šol iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Portugalske. Tema festivala so bili turistični spominki.

Dijakinje iz razreda APT, Srednje ekonomska, storitvena in gradbena šola, ŠC Kranj so predstavile turistične spominke Zavoda za turizem in kulturo Kranj ter izvirni stenski koledar: Kranjske turistične znamenitosti 2019.

Dopolnilo koledarju pa je bil vodnik po Kranju, ki so ga 2 leti nazaj izdelali dijaki v podobnem projektu: Z vlakom okoli Alp. S pomočjo blagovnih znamk Kranjskega kolačka, Mercatorja IP, Zavoda za turizem Kranj in Hahna smo lahko obiskovalcem delili nagrade, ki so sodelovali v 2 nagradnih igrah. V prvi nagradni igri so morali obiskovalci s pomočjo zemljevida povezati kranjsko turistično znamenitost, ki je bila zabeležena na koledarju. Za nagrado so bili naši stenski koledarji.

 V drugi nagradni igri pa so obiskovalci enostavno vlekli trakove iz papirja, ki so imeli v notranjosti napisano nagrado. Marsikdo pa je hkrati še pogledal slike starodavnega Kranja, ki so služili kot žepki za trakove. V slabih 5 urah smo uspeli razdeliti vse nagrade prej omenjenih podjetij.

Animacija na stojnici se je vrtela okoli nagradnih iger in dajanje nagrad. Nekoliko drugačna situacija je bila samo takrat, ko so nas obiskali člani ocenjevalne komisije, ki so zahtevali od nastopajočih na stojnici bolj specifično znanje. Nastopajoče dijakinje pa so se med drugim tudi zelo zabavale, ko jih je obiskal moderator prireditve, ki jih je s svojimi šalami spravljal v smeh. Vesel pa je bil tudi miniaturne nagrade v obliki figurice: Gorenjske narodne noše iz 19. stoletja.

Za nastopajoče dijakinje so bile to dobre učne ure, kajti bile so v situaciji prodajalk, ki morajo biti zelo komunikativne, olikane, inteligentne, dobre psihologinje, delovne in prijazne do obiskovalcev.

Slike iz festivala si poglejte tukaj.

Zapisal: Janez Černilec, mentor

V Kranju, 31. 1. 2019

junij 2020
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

rss  facebook  instagram 

office-365-cloud


objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information