ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Šolska prehrana v šolskem letu 2022/2023

sovita logo2

pdf Prijava dijaka na malico - šolsko leto 2022-2023

Za šolsko malico v šolskem letu 2022/23 bo skrbel zunanji izvajalec Sovita d.o.o. , evidenca pa bo potekala preko spletne aplikacije eAsistent.

Prvi dan pouka (v četrtek, 1. 9. 2022) ne bo malice.

Cena malice (brez subvencije) je 2,73 €. Takšna je tudi cena neprevzetega obroka.

Razdeljevanje malice poteka po urniku.

 

Šolsko malico lahko dijaki prevzemajo IZKLJUČNO S SVOJO KARTICO.

 

PRVI LETNIKI:

Razredniki prvih letnikov prvi dan v novem šolskem letu vpišejo v eAsistent e-naslove dijakov.

Dijaki prvi dan pouka od razrednikov dobijo uporabniško ime in geslo.

Dijaki prvih letnikov prejmejo Evropsko mladinsko kartico (EMK oz. EYCA) s katero se bodo v jedilnici evidentirali pri prevzemu  malice. Cena kartice je 7,90 €. Če ima dijak v eAsistent-u vnesen svoj e-naslov, mu eAsistent ob prvi prijavi avtomatično pošlje po e-pošti uporabniško ime in geslo.

Dijaki se na spletni strani  www.easistent.com/prijava s svojim uporabniškim  imenom  in geslom vpišejo v eAsistent, kjer preko spleta izbirajo jedilnike ter se odjavljajo in prijavljajo na posamezne obroke.

 

Dijaki višjih letnikov za evidenco malice uporabljajo že prejete kartice in gesla. Dijaki tretjih in četrtih letnikov boste prejeli tudi nalepke za dijaške izkaznice za naslednje šolsko leto.

ZA DIJAKE BREZ DIJAŠKIH IZKAZNIC:

Tisti, ki nimate dijaške izkaznice (ste jih izgubili ali jih še od 1. letnika niste naročili), jo čim prej naročite, pri organizatorki šolske prehrane ali pa preko maila. Za naročilo dijaške izkaznice pa se morate prej še fotografirati. Šele potem lahko naročite izkaznico. Prevzem šolske malice bo možen samo z dijaško izkaznico.

IZBIRA MENIJEV:

Ob uspešni prijavi v eAsistentu, se dijaku prikaže tedenski pregled menijev. Z zeleno kljukico je označeno, kateri meni je dijak izbral. Poleg kljukice je tudi podatek, ki obvešča dijaka, da je naročen na izbrani meni in datum, ko je bilo naročilo zabeleženo.

Za prvi teden izbira menijev ni možna, se pa v prvem tednu izbira za naslednji teden, ker se meniji izbirajo za teden vnaprej.

V kolikor menijev še niste izbrali, jih izberite čim prej. Če dijak menija za malico ne izbere, mu bo sistem samodejno dodelil prvi meni.

 

ODJAVA OD MALICE (POSAMEZNEGA OBROKA):

Odjava od posameznega obroka je odgovornost dijaka. Če dijak želi za določen dan odjaviti malico, se mora prijaviti v eAsistent in pritisniti na Odjava. Dijak mora biti pozoren na pravočasno odjavo. Za pravočasno odjavo od obroka se šteje, če je bil obrok odjavljen najkasneje do 7.00 zjutraj tisti dan. Za ponedeljek, naj se dijaki najkasneje odjavljajo do 18.00 v nedeljo. Neodjavljeni obroki, ki niso prevzeti, se namreč obračunajo s polno ceno 2,73 €, ne glede na višino subvencije.

 

ODJAVA ZA DALJŠE ČASOVNO OBDOBJE:

Uradna odjava od šolske prehrane za daljši čas je možna le s posredovanjem izpolnjenega obrazca »Odjava od šolske prehrane« pri organizatorju šolske prehrane.

V primeru, da organizator šolske malice za cel razred naroči hladno malico (ekskurzije, športni dnevi ipd.), se dijak lahko od hladne malice odjavi najkasneje dva dni prej do 9. ure zjutraj.

 

SUBVENCIONIRANA MALICA:

Znesek plačila subvencionirane malice je odvisen od višine subvencije. Možna je 100%, 70% ali 40% subvencija.

Za subvencijo malice staršem ni potrebno oddajati vlog na Center za socialno delo, razen če družina še nima veljavne odločbe o otroškem dodatku oziroma odločbe o državni štipendiji.

Do subvencije so upravičeni dijaki, ki se redno izobražujejo, so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku oziroma državni štipendiji, ne presega 64% povprečne plače v Republiki Sloveniji.

 

POMEMBNO:

Pozabljeno geslo: V primeru, da dijak med šolskim letom pozabi geslo in ima v eAsistentu vnesen svoj e-naslov, lahko na www.easistent.com/prijava  pritisne na ikono «pozabljeno geslo«, vpiše svoj e-naslov in na svoj e-naslov bo dobil navodila za nastavitev novega gesla. 

Izgubljena kartica za malico: dijak novo izkaznico naroči pri organizatorju šolske prehrane (stane 10 evrov). Prejme jo po plačilu položnice, ki jo dobi v računovodstvu.

 

Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani šole v zavihku »MALICA« ali pa osebno pri organizatorici šolske prehrane: helena.maticic.hostnik@sckr.si

Na spletni strani šole v zavihku »MALICA« so dodani linki za dostop do obrazcev za prijavo in odjavo od šolske malice, Pravil šolske prehrane in Zakona o šolski prehrani.

DIETNA PREHRANA:

Dijaki z dietno prehrano se oglasijo pri organizatorici šolske prehrane in predložijo zdravniško potrdilo o drugačni prehrani.

Pravila-solske-prehrane.pdf

Zakon-o-solski-prehrani.pdf 

 

december 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

rss  facebook  instagram tiktok youtube

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information