ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Šolska prehrana v šolskem letu 2021/2022

sovita logo2

pdf Prijava dijaka na malico - šolsko leto 2021-2022

Za šolsko malico v šolskem letu 2021/22 bo skrbel zunanji izvajalec Sovita d.o.o. , evidenca pa bo potekala preko spletne aplikacije eAsistent.

Prvi dan pouka (v torek, 1. 9. 2021) ne bo malice.

Cena malice (brez subvencije) je 2,73€. Takšna je tudi cena neprevzetega obroka.

Razdeljevanje malice poteka po urniku.

Razredniki prvih letnikov prvi dan v novem šolskem letu vpišejo v eAsistenta e-naslove dijakov.

Dijaki prvi dan pouka od razrednikov dobijo uporabniško ime in geslo.

Dijaki prvih letnikov prejmejo Evropsko mladinsko kartico (EMK oz. EYCA) s katero se bodo v jedilnici evidentirali pri prevzemu  malice. Cena kartice je 7,90 EUR. Če ima dijak v eAsistent-u vnesen svoj e-naslov, mu eAsistent ob prvi prijavi avtomatično pošlje po e-pošti uporabniško ime in geslo.

Dijaki se na spletni strani  www.easistent.com/prijava s svojim uporabniškim  imenom  in geslom vpišejo v eAsistenta, kjer preko spleta izbirajo jedilnike ter se odjavljajo in prijavljajo na posamezne obroke.

Dijaki višjih letnikov za evidenco malice uporabljajo že prejete kartice in gesla.

Šolsko malico lahko dijaki prevzemajo IZKLJUČNO S SVOJO KARTICO.


PONOVNI PREHOD NA TOPLO MALICO OD 4.10.2021

Dragi dijaki,

 4.10.21 prehajamo na tople obroke za malico. Obrok boste zaužili v jedilnici in v učilnici K3 (zraven jedilnice). O urniku malic boste obveščeni do konca tedna-posredovali jih bomo tudi razrednikom in jih prilepili v učilnice.

Ker je sprememba nenadna, boste v tednu od 4.10. do 8.10. imeli na voljo samo MENI1, tudi če ste se naročili na druge menije. 

❗⭕STROGA PRAVILA V JEDILNICI⭕❗:

Tu vas naprošam, da se vedete kot odgovorne osebe in NUJNO UPOŠTEVATE NIJZ NAVODILA. Od vašega obnašanja je namreč odvisno, koliko časa bomo lahko zagotavljali varen topel obrok za vse:

-V jedilnici se nosi maske in to čez nos! Ko se usedete za mizo, lahko masko snamete, da zaužijete obrok.

Umivajte si roke.

-Upoštevajte medsebojno razdaljo.

-Zadržujte se v mehurčku svojega razreda.

ZA DIJAKE BREZ DIJAŠKIH KARTIC:

Tisti, ki nimate dijaške kartice (ste jih izgubili ali jih še od 1. letnika niste naročili), jo čim prej naročite, pri meni, če je še niste. Zaenkrat pregledujemo prijave po seznamih v kuhinji, vendar bomo to tekom meseca ukinili in bo prevzem možen samo s dijaško izkaznico. Kartico naročite pri meni preko maila ali v uradnih urah v kabinetu DRUŽBOSLOVJE v torkih, 7. uro.

ZA PRVE LETNIKE, KI STE ŠE BREZ KARTIC: 

Tisti, ki se še niste fotografirali pri računalničarju do datuma, 6.10.21, se morate fotografirati in sami pri meni naročiti kartico.


Izbira menijev:

Ob uspešni prijavi v eAsistentu, se dijaku prikaže tedenski pregled menijev. Z zeleno kljukico je označeno, kateri meni je dijak izbral. Poleg kljukice je tudi podatek, ki obvešča dijaka, da je naročen na izbrani meni in datum, ko je bilo naročilo zabeleženo.

Za prvi teden izbira menijev ni možna, se pa v prvem tednu izbira za naslednji teden, ker se meniji izbirajo za teden vnaprej.

V kolikor menijev še niste izbrali, jih izberite čim prej. Če dijak menija za malico ne izbere, mu bo sistem samodejno dodelil prvi osnovni meni.

Odjava od malice (posameznega obroka):

Odjava od posameznega obroka je odgovornost dijaka. Če dijak želi za določen dan odjaviti malico, se mora prijaviti v eAsistenta in klikniti na Odjava. Dijak mora biti pozoren na pravočasno odjavo. Za pravočasno odjavo od obroka se šteje, če je bil obrok odjavljen najkasneje do 7.00 zjutraj. Za ponedeljek, naj se dijaki najkasneje odjavljajo do 18.00 v nedeljo.

Neodjavljeni obroki, ki niso prevzeti, se namreč obračunajo s polno ceno 2,73 €, ne glede na višino subvencije.

Odjava za daljše časovno obdobje:

Uradna odjava malice za daljši čas je možna le s posredovanjem izpolnjenega obrazca »Odjava od malice« pri organizatorju šolske prehrane.

V primeru, da organizator šolske malice za cel razred naroči hladno malico (ekskurzije, športni dnevi ipd), se dijak lahko od hladne malice odjavi najkasneje dva dni prej do 9. ure zjutraj.

Subvencioniorana malica

Znesek plačila subvencionirane malice je odvisen od višine subvencije. Možna je 100%, 70% ali 40% subvencija.

Za subvencijo malice staršem ni potrebno oddajati vlog na Center za socialno delo, razen če družina še nima veljavne odločbe o otroškem dodatku oziroma odločbe o državni štipendiji.

Do subvencije so upravičeni dijaki, ki se redno izobražujejo, so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku oziroma državni štipendiji, ne presega 64% povprečne plače v Republiki Sloveniji.

POMEMBNO:

Pozabljeno geslo: V primeru, da dijak med šolskim letom pozabi geslo in ima v eAsistentu vešen svoj e-naslov, lahko na www.easistent.com/prijava  klikne na ikono «pozabljeno geslo«, vpiše svoj e-naslov in dobil bo na svoj e-naslov navodila za nastavitev novega gesla. 

Izgubljena kartica za malico: dijak dobi novo kartico (stane 10 evrov) po plačilu položnice, ki jo dobi v računovodstvu.

Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani šole v zavihku »MALICA« ali pa osebno pri organizatorici šolske prehrane.

Na spletni strani šole v zavihku »MALICA« so dodani linki za dostop do obrazcev za prijavo in odjavo od šolske malice, Pravil šolske prehrane in Zakona o šolski prehrani.

Dijaki oziroma starši lahko morebitna vprašanja ali pripombe posredujejo na e-naslov: katja.mulej@sckr.si

Dietna prehrana

Dijaki z dietno prehrano se oglasijo pri organizatorici šolske prehrane in predložijo zdravniško potrdilo o drugačni prehrani.

Pravila-solske-prehrane.pdf

Zakon-o-solski-prehrani.pdf 

 

junij 2022
ptsčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

rss  facebook  instagram tiktok youtube

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information